Kraj

Podczas akcji "Wielkie Gotowanie" 2003 wydano już 92 tys. dań

Podczas pierwszych czterech imprez z cyklu "Wielkie Gotowanie" 2003 organizatorzy - miesięcznik "Moje Gotowanie" (G+J Polska) i "Lato z Radiem"...

Podczas pierwszych czterech imprez z cyklu “Wielkie Gotowanie” 2003 organizatorzy – miesięcznik “Moje Gotowanie” (G+J Polska) i “Lato z Radiem” (Program I Polskiego Radia) przygotowali w sumie 92 tys. porcji, serwując tradycyjne potrawy kuchni polskiej i greckiej. W najbliższą sobotę i niedzielę (5-6 lipca 2003 r.) w nadmorskich kurortach – Rewalu i Świnoujściu – będzie serwowana kuchnia włoska. Na koncertach towarzyszących “Wielkiemu Gotowaniu” zagrają m.in. Stachursky, Czerwone Gitary oraz Ryszard Rynkowski. Organizatorzy liczą na to, że w każdej imprezie weźmie udział ok. 30 tys. ludzi. Relacje przeprowadza audycja “Lato z Radiem”, a informacje o piknikach zamieszczane są również na łamach magazynów G+J Polska (m.in. “Claudia”, “Focus” i “Naj”). “Moje Gotowanie” oraz Program I Polskiego Radia zorganizują 20 pikników, podczas których uczestnicy będą degustować potrawy krajów europejskich. Strategicznym partnerem akcji jest marka Winiary. Pozostali partnerzy to: Skoda, Hoop, Plus GSM oraz przedsiębiorstwo Woseba (producent kawy tej marki). G+J Polska będzie także promować dwustronną kulinarno-przygodową książkę pt.: “Wielkie Gotowanie”.