Zakłady Mięsne “Nove” oraz Zakłady Mięsne “Prime Food” przy współpracy z Akademią Gotowania Kurta Schellera wydały książkę kucharską zawierającą oryginalne przepisy kuchni międzynarodowej opracowane i przygotowane przez Kurta Schellera, byłego szefa kuchni hoteli Bristol i Sheraton w Warszawie. Do przygotowania potraw wykorzystano wędliny i mięsa produkowane przez Prime Food i Nove. Publikacja jest nowym elementem strategii marketingowej wdrażanej przez oba zakłady. Książka została rozesłana do wybranej grupy klientów, można ją także kupić w księgarniach. Przepisy kulinarne można znaleźć na stronach internetowych www.nove.net.pl i www.primefood.com.pl. Dodatkowo przez cały rok prowadzona będzie akcja promocji sprzedaży wędlin i mięs wykorzystanych w przepisach na terenie super- i hipermarketów. W przyszłym roku planowane są kolejne edycje książek kucharskich, m.in. ze specjalnymi daniami dla dzieci oraz propozycjami na brunch. (MKS)