Kraj

Kuchnia.TV poszerza programming; nowe polskie produkcje

Kanał kulinarny Kuchnia.TV (nadawca Canal Plus Cyfrowy) poszerzy ramówkę o kilkanaście nowych formatów. W lutym i marcu w ramówce Kuchnia.TV...

Kanał kulinarny Kuchnia.TV (nadawca Canal Plus Cyfrowy) poszerzy ramówkę o kilkanaście nowych formatów.

W lutym i marcu w ramówce Kuchnia.TV pojawią się m.in. trzy nowe polskie produkcje. Wśród nich w marcu w autorskim programie zadebiutują synowie Macieja Kuronia. Jan i Jakub w swoim programie przedstawią kuchnię europejską. Nie wybrano jeszcze ostatecznej nazwy tego formatu. Stacja przygotowuje też kolejną serię programu Jolanty Słomy i Mirosława Trymbulaka poświęconego kuchni wegetariańskiej – “Zimowe Atelier Smaku”.

Trzecią polską nowością będzie program “Adam po pracy: seria III – Zima” – z szefem kuchni Adamem Chrząstowskim. Nowym formatem zagranicznym na antenie Kuchnia.TV będzie teleturniej kulinarny “Bitwa na noże i widelce”, którego emisja rozpocznie się w drugiej połowie stycznia.

W sobotnim cyklu Kuchnia.TV Food Film Fest stacja zaprasza na filmy “Rewolucja smaku” i “Wojny bananowe” Didiera Fassio. Od końca stycznia stacja zaproponuje nową serię “Klucz do wina”.

Widzowie będą mogli zobaczyć też film “Śledztwo Jimmy’ego w sprawie żywności modyfikowanej genetycznie” oraz serie: “Ekofarma Rebeki” i “Wyzwanie: jedz lokalnie”.

Kanał pokaże też nową serię reality “Restauracja w domu” oraz program poradnikowy “Kuchnia francuska po prostu”. Program “Restauracja w domu” to zdaniem francuskiej firmy badawczej The WIT jeden z najbardziej nowatorskich formatów telewizyjnych ostatniego sezonu. Format prezentowany był m.in. na ostatnich targach telewizyjnych MIPCOM w Cannes jesienią ub.r. (PM)