Artykuły weekendowe

Maurice Rochard Hennessy w Polsce

Przedstawiciel ósmego pokolenia rodziny tworzącej najpopularniejszy koniak na świecie będzie przekonywać do łączenia tego trunku z potrawami.

Maurice Rochard Hennessy w Polsce
Tak zwany food paring ma być głównym motywem wizyty Maurice Hennessy’ego w naszym kraju. Chce przekonać, że koniak może być nie tylko zwieńczeniem dobrego obiadu czy towarzyszem kawy, ale także sprawdza się jako alkohol pity podczas posiłku. Ten sposób konsumpcji koniaku jest popularny zwłaszcza na wielu młodych rynkach, np. w Azji.

Maurice Richard Hennessy będzie przekonywać do tego podczas specjalnego lunchu w restauracji Pod Gigantami, w którym udział wezmą szefowie kuchni najlepszych lokali. Z kolei w hotelu Sheraton przedstawi sztukę łączenia koniaku z deserami. Hitem ma być food paring Hennessy XO z musem czekoladowym. Przewidziane jest także spotkanie z partnerami handlowymi w Amber Room Polskiej Rady Biznesu.

Hennessy, którego dystrybutorem jest Moet Hennessy Polska, to największa marka koniaku także w naszym kraju. Posiada ona ponad połowę polskiego rynku koniaku.