Kraj

"Moje Gotowanie" ogłasza konkurs na najlepszy produkt spożywczy roku

Redakcja miesięcznika "Moje Gotowanie" (wydawca: G+J Polska) ogłosił rozpoczęcie I edycji plebiscytu Rarytas 2003 na najlepszy produkt spożywczy roku. Konkurs...

Redakcja miesięcznika “Moje Gotowanie” (wydawca: G+J Polska) ogłosił rozpoczęcie I edycji plebiscytu Rarytas 2003 na najlepszy produkt spożywczy roku. Konkurs trwać będzie przez cały rok. Celem przedsięwzięcia jest promocja najlepszych produktów spożywczych wytwarzanych w Polsce. Plebiscyt obejmie dziewięć kategorii produktów: nabiał, przekąski, produkty zbożowe, przyprawy, słodycze, napoje bezalkoholowe, tłuszcze, dania błyskawiczna oraz wszelkiego rodzaju przetwory. Co miesiąc (począwszy od numeru styczniowego do wrześniowego) na łamach “Mojego Gotowania” będą prezentowane produkty zgłaszane bezpośrednio przez producentów. O tym, które z nich zostaną wyróżnione, zdecydują czytelnicy miesięcznika. Produkt, który otrzyma najwięcej głosów czytelników, wygrywa w danej kategorii i otrzyma jednocześnie nominację do tytułu Rarytas 2003. Dziewięć zwycięskich produktów poszczególnych kategorii zaprezentowanych zostanie na łamach listopadowej edycji miesięcznika “Moje Gotowanie”. O wyborze produktu roku również zdecydują czytelnicy. Ten, który zdobędzie najwięcej głosów, otrzyma statuetkę oraz tytuł Rarytas 2003. Pozostałe zwycięskie produkty otrzymają ministatuetki i tytuł Rarytas w danej kategorii. “Charakter plebiscytu z pewnością będzie obiektywnym źródłem informacji o preferencjach rynku, bo to sami konsumenci wypowiedzą się na temat własnych gustów” – powiedziała Kinga Dubicka, dyrektor Grupy Reklamy i Marketingu wydawnictwa G+J Polska.