Kraj

Dr. Oetker wprowadza cukier żelujący ze stewią

Launch produktu będzie wsparty kampanią w Facebooku.

Dr. Oetker wprowadza cukier żelujący ze stewią
Dr. Oetker wprowadza do portfolio cukier żelujący z dodatkiem stewii. Ma być propozycją dla konsumentów, którzy chcą zredukować ilość cukru w codziennej diecie. W nowym Cukrze żelującym Dr. Oetkera część cukru została zredukowana i zastąpiona naturalnym środkiem słodzącym – ekstraktem ze stewii. Producent zapewnia, że kaloryczność produktu została zmniejszona o 30 proc.

Wprowadzenie produktu na rynek zostanie wsparte kampanią internetową oraz konkursem w Facebooku. Sugerowana cena produktu: 5,80 zł. Kampania planowana jest na przełom maja i czerwca. Na razie firma nie informuje, kto odpowiada za kreację i zakup mediów dla nowego produktu. Za komunikację w mediach społecznościowych odpowiada Agencja Społem.