Kraj

Lidl wprowadza kolejne warianty pieczywa bez konserwantów

Sieć dyskontowa zadowolona z rozwoju konceptu "Chrupiące z pieca".

W ramach konceptu “Chrupiące z pieca” Lidl Polska oferował do tej pory wybór chlebów pozbawionych konserwantów. Od 27 lutego klienci mogą również zakupić bułki bez ulepszaczy. W ramach oferty pieczywa wypiekanego na miejscu w ofercie znajdują się nowe propozycje: chleb słonecznikowy (2,79 zł/500 g/szt.), chleb wiejski (2,49 zł/500 g/szt.), chleb drwalski (2,99 zł/400 g/szt.) czy bułki: pszenna (0,65 zł/szt.), wiejska (0,69 zł/szt.), orkiszowa (1,19 zł/szt.), kajzerka (0,29 zł/szt.).
Jak poinformowało biuro prasowe, firma poszerza też asortyment o ofertę biopieczywa, które ma spełniać najwyższe wymogi dla tego typu produktów. W ofercie Lidla znajduje się np.: chleb pełne ziarno (2,99 zł/400 g/szt.), przygotowywany na naturalnym zakwasie żytnim, który ma zawierać ponad 30 proc. składników pełnoziarnistych i 20 proc. nasion, a także nowość Pieczywo owsiane z mąki Bio (1,29 zł/100 g/szt.).