Kraj

Bikont i Makłowicz z kulinarnymi felietonami przeszli z "Wprost" do "Newsweeka"

Piotr Bikont i Robert Makłowicz, znani krytycy kulinarni, współpracują z tygodnikiem "Newsweek Polska" (Axel Springer Polska). Poprzednio przez długi okres...

Piotr Bikont i Robert Makłowicz, znani krytycy kulinarni, współpracują z tygodnikiem “Newsweek Polska” (Axel Springer Polska). Poprzednio przez długi okres regularnie pisywali felietony kulinarne dla tygodnika “Wprost” (AWR Wprost). Dla “Newsweeka” w cyklu “Między nożem a widelcem” recenzują ofertę restauracji w Polsce i ewentualnie za granicą, jeśli znajduje się na szlakach przez Polaków szczególnie uczęszczanych. Z “Wprost” do “Newsweeka” przeszedł też jakiś czas temu satyryk Marek Majewski. Tytuły Axel Springer Polska wzbogacają się o treści kulinarne z szerszym, kulturowym kontekstem. Niedawno miesięcznik “Forbes” w dziale “Styl życia” zaczął publikować felietony Tadeusza Pióry o kuchni i Marka Bieńczyka o winie. Wcześniej obaj autorzy współpracowali z “Przekrojem” (Edipresse Polska). (KP)