Kraj

Max Premium Burgers rozwija menu bezmięsne

W ofercie burgerów debiutuje nowość Fish Burger, który ma m.in. pomóc w realizacji zobowiązania firmy, by do końca br. co drugi sprzedawany przez nią posiłek był bez czerwonego mięsa.

Szwedzka sieć restauracji Max Premium Burgers rozszerza menu i wprowadza do niego Fish Burgera, czyli burgera z rybą.

Fish Burger od lat jest obecny w menu szwedzkiej sieci Max. Nowość ma przekonać polskich konsumentów smakiem, a także pomóc w realizacji zobowiązania firmy, by do końca br. co drugi sprzedawany przez nią posiłek był bez czerwonego mięsa.

W składzie Ryba Burgera znajduje filet z mintaja alaskańskiego w panierce, ogórek kiszony, czerwona cebula, sałata lodowa i majonez. Filet ma certyfikat MSC (zrównoważonego rybołówstwa).

Max to najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery. Firma powstała w 1968 r. i do dzisiaj pozostaje własnością założyciela marki i jego rodziny. Jest to też pierwsza sieć restauracji szybkiej obsługi na świecie, która oznacza swoje menu wartościami CO2. Pierwsza restauracja Max Premium Burgers w Polsce ruszyła we wrześniu 2017 r. Dziś polska sieć liczy 15 lokali w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Radomiu, Trójmieście, Tychach, Świętochłowicach i Płocku.